Je stem is je visitekaartje!

“Je Stem is wie je bent”

Stemtraining voor mensen met een spreekberoep onder leiding van Vocal Coach / Stemdeskundige en Master NLP  Maria José Sobral.
Zou het kunnen zijn dat de stembanden zich gaandeweg je leven zich aan jou hebben aangepast en steeds onderhevig zijn aan verandering?

De meeste mensen denken dat je geboren bent met de stem die je nu hebt.
Allerlei factoren kunnen je stem negatief beïnvloeden zoals: stress, emotie, ziekte, temperatuursverschillen, onzekerheid, faalangst, bewijsdrang en nog veel meer. Herken jij jezelf in onderstaande situaties waarin jij je stem niet de baas bent: • een overvolle klas lesgeven waarin jou stem niet of nauwelijks te horen is. • je stem heeft tijdens een presentatie geen kracht en helderheid om de boodschap te brengen, ontbreekt aan dynamiek en is eentonig van klank. • tijdens een sollicitatiegesprek of ander belangrijk gesprek hapert je stem en klinkt schor en onduidelijk en slaat over  in een voor jou onverwachte situatie. • je stem is overbelast door teveel werkdruk, stress, slechte ventilatie in het kantoor, en leid tot heesheid en blijvend letsel aan de stembanden.
Met name managers, trainers, verkopers en beroepssprekers zijn gebaat bij deze training. De training zit vol met tips en tools die direct en gemakkelijk te gebruiken zijn in het dagelijks leven. Ook gaan we natuurlijk allerlei oefeningen doen die jou een ander geluid gaan laten horen over hoe jou stem nu echt kan gaan klinken. Alle beperkingen die je misschien tot nu toe had omtrent het geluid en gebruik van jouw stem zijn er straks niet meer. Laat je horen!

Onderstaand en van de referenties die ik heb mogen ontvangen van een van mijn cursisten van de Hogeschool.

Beste Maria José,

 Ik heb de training met veel plezier bij je gevolgd. Onderstaande tekst kun je hiervoor als referentie gebruiken:

 Het meedoen aan “Je stem is wie je bent” heeft me goed bewust gemaakt van de mogelijkheden die er zijn om jezelf te presenteren. De praktische oefeningen met ademhaling en het vormen van klanken voelen in het begin onwennig aan, maar juist voor het werken in de klas geeft het houvast om helder over te komen. Gebruik van ademsteun en leren hoe je je woorden kan sturen had ik nooit eerder geleerd, zeker voor beginnende leerkrachten is dit eigenlijk een must om te weten.

De aandacht voor de andere onderwerpen over het nlp communicatiemodel, op zoek gaan naar je eigen hulpbronnen en hindernissen zijn spannend om te doen en helpen om meer inzicht in je eigen handelen te krijgen.

De docente slaagde er in om een uitdagende leeromgeving te bieden, die ook veilig was om dingen te proberen.

Hartelijke groeten,

Els Keizer

Ir. E.M.Keizer-Boogh
Haagse Hogeschool

Civiele Techniek, docent wiskunde, SLB

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *